Over ons

Metaaldetectie BENELUX! Was nog niet zo lang geleden het kleine broertje van Magneetvissen BENELUX, intussen zijn we boven onze broer uitgegroeid en daar zijn wij (Ronald, Tjomme en Jochem) super trots op.

Wat begon als een whatsapp groepje is uitgegroeid tot een volwaardige Facebook pagina, Instagram account en website, waar we graag leren, inspireren en helpen!

Hieronder vind je een korte introductie van de moderators en oprichters van Metaaldetectie BENELUX!

Ik ben Ronald!

39 jaar en woonachtig in het prachtige Brabant, Den Bosch om precies te zijn.

Trotse papa van 3 kids (16-11-3) en daar besteed ik veel aandacht aan.
Ik heb een bedrijfje in Logo & bedrijfsdesign en daarbij bedrukkingen op textiel en bestickeringen. Dit doe ik voor zowel bedrijven als particulieren.

Ik ben al een jaar of 8 aan het Magneetvissen, en zo ben ik dan ook als (mede)oprichter begonnen met Magneetvissen Benelux.
Het zoeken met de detector is voor mij wat nieuwer. Een klein half jaar op pad met de wat “die hard” zoekers van Magneetvissen Benelux. Hierdoor was het bruggetje naar Metaaldetectie Benelux al snel gemaakt.
In korte tijd hebben we al een hele mooie, gezellige groep opgebouwd en daar ben ik enorm trots op.
Niet the sky, maar “our minds are the limit!”

Hoi Jochem hier!

40 jaar en ik woon in Capelle aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam, althans, als de wind verkeerd staat 🙂

Ik zoek inmiddels al 28 jaar en heb al heel wat detectors “versleten”, op dit moment loop ik onder andere met de Quest Q60 en mijn oudste zoon (Jeremy) met de Q20.

Mijn bonuszoon van 6 heeft ook al interesse alleen nog geen geduld.

Vorig jaar ook het virus van het magneetvissen te pakken gekregen en in de zomer ben ik regelmatig in het water te vinden met een prikstok of met perslucht om magneten los te halen of om verloren spullen op te sporen.

Naast het zoeken vind ik vooral de gezelligheid belangrijk. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik meer sta te praten dan te piepen, goede voornemen voor dit jaar is dan ook: minder lullen, meer graven!

Hoi, mijn naam is Tjomme!

In 1985 zag ik het levenslicht en ben getogen in het mooie dorp Zoeterwoude. Inmiddels woon ik met mijn gezin al een tijdje in Voorhout. Naast mij normale werk, mijn gezin heb ik twee grote hobby’s; wielrennen en metaaldetectie.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in alle facetten van geschiedenis, dit komt door een leraar op de basisschool die heel mooi en goed kon vertellen. Ook zag ik wel eens mensen met een metaaldetector over het strand gaan en zoals veel kinderen nu nog doen, ging ik ook bij deze mensen kijken en vragen stellen. Het is nooit in mij opgekomen om op later leeftijd hier eens naar te oriënteren. Waarom nu dan wel? Tja, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik toch wel een beetje een mooiweer fietser ben en al enkele jaren naar een aanvullende vrijetijdsbesteding op zoek was.

Door de corona bracht ik meer tijd thuis door en rond de sinterklaasperiode 2020 gaf mijn zwager aan dat hij een nieuwe hobby had ‘metaaldetectie’. Na een keer met hem meegekeken te hebben, was ik er helemaal van overtuigt: ik heb DE aanvullende hobby gevonden. Na wat oriëntatie en advies heb ik een eigen metaaldetector en toebehoren gekocht. Ik kon dus zelf aan de slag. Mijn eerste keer zoeken met de groep van Metaaldetectie Benelux was een ervaring om nooit te vergeten. Jochem verteld heel graag persoonlijk het verhaal van die dag.

In korte tijd heb ik veel geleerd, veel gedaan, veel tijd in de hobby gestoken en er gaat nog veel meer moois komen. Dit alles heeft, naast mooie vondsten, ook geresulteerd in een goede samenwerking en vriendschap met Jochem en Ronald.

Kortom; welkom op onze website en pas op deze hobby kan verslavend zijn 🙂