Over ons

Metaaldetectie BENELUX! Was nog niet zo lang geleden het kleine broertje van Magneetvissen BENELUX, intussen zijn we boven onze broer uitgegroeid en daar zijn wij (Ronald, Tjomme, Dave en Jochem) super trots op.

Wat begon als een whatsapp groepje is uitgegroeid tot een volwaardige Facebook pagina, Instagram account en website, waar we graag leren, inspireren en helpen!

Hieronder vind je een korte introductie van de moderators en oprichters van Metaaldetectie BENELUX!

Joe joe detectoristen, mijn naam is Dave

In 1980 ben ik in Vlaardingen geboren. En ben nu dus 41 jaar. Vader van 3 lieve en mooie kinderen. Als militair ben ik veel weggeweest naar missiegebieden. Zoals Afghanistan, Mali, Somalië, Bosnië en Oekraïne (MH17).

Ik ben toen als fotograaf/cameraman uitgezonden geweest en heb vele momenten vast weten te leggen. Mooie momenten van saamhorigheid t/m de meest verschrikkelijke momenten. Daarvan heb ik PTSS opgelopen en ben ik ziek thuis komen te zitten.

Toen de corona begon en ik helemaal nergens meer kwam ben ik begonnen met het kopen van mijn eerste metaaldetector; een Quest Q20. Het was toen voor mij nog uitproberen of ik het wat zou vinden. Mijn allereerste vondst was toen een oorlogsmuntje, dat was voor mij het moment dat ik hier mee door wilde gaan.

Al snel leerde ik mensen kennen in Brabant tijdens het zoeken. En onverwachts ook een veteraan. Ik ging regelmatig met deze jongens mee. En zo kocht ik een upgrade de Quest Q30+.

Door privé omstandigheden kwam ik nauwelijks meer in Eindhoven, de details bespaar ik jullie maar, maar ik was meer in mijn geboorteplaats bij mijn ouders in Vlaardingen.

Het zoeken kwam op een laag pitje te staan en daar zat ik weer. Echter, ondertussen bleef ik mooie vondsten van andere zien op Facebook en Instagram. En plaatste een oproep hier bij Metaaldetectie Benelux of ik een keer mee mocht zoeken. En na lang aarzelen ben ik mee gegaan met Jochem.

Dat klikte meteen! Na wat zoeken hadden we mooie gesprekken en het voelde vertrouwd. Eind vorig jaar besloot ik een Deus te kopen, iets te snel besloten toen, want vlak daarna kwam de Deus 2 uit. Maar nog steeds ben ik zeer tevreden over mijn machine. En zo ben ik dus ook op vrijwillige basis een beetje aan het fotograferen gegaan voor dit prachtige magazine en als er iets interessants is voor op social media. 

Ik hoop dit nog lang te mogen doen. En jullie te laten genieten van de platen die ik dus maak. En als de platen niet van mij komen hoop ik toch echt dat jullie steeds weer van dit mooie magazine wat met veel passie, plezier en liefde wordt gemaakt mogen genieten. 

Hoi Jochem hier!

40 jaar en ik woon in Capelle aan den IJssel, onder de rook van Rotterdam, althans, als de wind verkeerd staat 🙂

Ik zoek inmiddels al 28 jaar en heb al heel wat detectors “versleten”, op dit moment loop ik onder andere met de Quest Q60 en mijn oudste zoon (Jeremy) met de Q20.

Mijn bonuszoon van 6 heeft ook al interesse alleen nog geen geduld.

Vorig jaar ook het virus van het magneetvissen te pakken gekregen en in de zomer ben ik regelmatig in het water te vinden met een prikstok of met perslucht om magneten los te halen of om verloren spullen op te sporen.

Naast het zoeken vind ik vooral de gezelligheid belangrijk. Het gebeurt dan ook regelmatig dat ik meer sta te praten dan te piepen, goede voornemen voor dit jaar is dan ook: minder lullen, meer graven!

Hoi, mijn naam is Tjomme!

In 1985 zag ik het levenslicht en ben getogen in het mooie dorp Zoeterwoude. Inmiddels woon ik met mijn gezin al een tijdje in Voorhout. Naast mij normale werk, mijn gezin heb ik twee grote hobby’s; wielrennen en metaaldetectie.

Van jongs af aan ben ik al geïnteresseerd in alle facetten van geschiedenis, dit komt door een leraar op de basisschool die heel mooi en goed kon vertellen. Ook zag ik wel eens mensen met een metaaldetector over het strand gaan en zoals veel kinderen nu nog doen, ging ik ook bij deze mensen kijken en vragen stellen. Het is nooit in mij opgekomen om op later leeftijd hier eens naar te oriënteren. Waarom nu dan wel? Tja, eerlijkheidshalve moet ik toegeven dat ik toch wel een beetje een mooiweer fietser ben en al enkele jaren naar een aanvullende vrijetijdsbesteding op zoek was.

Door de corona bracht ik meer tijd thuis door en rond de sinterklaasperiode 2020 gaf mijn zwager aan dat hij een nieuwe hobby had ‘metaaldetectie’. Na een keer met hem meegekeken te hebben, was ik er helemaal van overtuigt: ik heb DE aanvullende hobby gevonden. Na wat oriëntatie en advies heb ik een eigen metaaldetector en toebehoren gekocht. Ik kon dus zelf aan de slag. Mijn eerste keer zoeken met de groep van Metaaldetectie Benelux was een ervaring om nooit te vergeten. Jochem verteld heel graag persoonlijk het verhaal van die dag.

In korte tijd heb ik veel geleerd, veel gedaan, veel tijd in de hobby gestoken en er gaat nog veel meer moois komen. Dit alles heeft, naast mooie vondsten, ook geresulteerd in een goede samenwerking en vriendschap met Jochem en Ronald.

Kortom; welkom op onze website en pas op deze hobby kan verslavend zijn 🙂