Zweetvoeten in je laarzen

Heb je eindelijk goede warme schoenen / laarzen gevonden voor jouw metaaldetectie avonturen, krijg je last van zweetvoeten…

Hoe kun je zweetvoeten behandelen, of beter nog, voorkomen? Geen zorgen, we’ve got your back. Met onze tips zijn zweet- en stinkvoeten verleden tijd.

Je kan schoeisel van topkwaliteit hebben, voorkomen van een gevalletje stinkvoeten doe je er helaas niet mee. En dat komt allemaal door ieniemienie spelbrekers: bacteriën.

Een warme, vochtige omgeving is de perfecte broedplaats voor deze kleine monstertjes. Kunst is dus om ze weinig tot geen kans te geven om zich te vermeerderen. Maar hoe?

Voorkomen is nog altijd beter dan genezen, dus begin met bacteriën geen kans te geven. Kies bij voorkeur schoenen met een lederen voering. Leer is een materiaal dat ‘ademt’ en wat de warmte van je voeten dus beter afvoert. Waar moet je nog meer op letten in de strijd tegen zweetvoeten?

Tip 1: Zorg ervoor dat je voeten droog zijn

Vocht en warmte zijn de beste vrienden van de bacterie. Hul je voeten daarom zoveel mogelijk in natuurlijke materialen, zoals katoenen of wollen sokken, of zoals eerder gezegd met leer gevoerde schoenen. Geen lederen voering? Leg dan een zooltje van leer of kurk in je schoen. Ben je gevoelig voor zweetvoeten, probeer dan synthetische voeringen te vermijden. Het materiaal van de voering vind je in de omschrijving bij iedere schoen op de website. Last but not least, droog je voeten altijd met zorg af.

Tip 2: Droge schoenen

Hoe droog je voeten ook zijn, stop je ze in vochtige schoenen, dan gaat het alsnog mis. Gelijk een goed excuus om meer dan één paar te hebben, want alleen als je afwisselt, krijgen je schoenen voldoende rust om te drogen.

Tip 3: Freeze it

Bacteriën houden niet van extreme warmte of extreme kou. Doe je stinkende schoenen in een zakje, stop ze een nacht in de vriezer et voilà, de vervelende geur is weg.

Wij helpen je graag!

Metaaldetectie Benelux is op zoek gegaan naar het beste middel tegen zweetvoeten. We hebben ons gek gespoten, gesmeerd en gepoederd en wij hebben samen met een fabrikant het beste middel gevonden!

Onze DRYFEET is wat ons betreft DE oplossing tegen zweetvoeten en nare geurtjes. In het zakje zit een wit kristalpoeder, doe ’s avonds in iedere schoen / laars 1 theelepel van het poeder (meer is echt niet nodig). De volgende ochtend stap je zo in je schoenen (je laat het poeder er dus in zitten).

Na 5-8 dagen heb jij geen last meer van zweetvoeten. Je kan het hier bestellen tegen kostprijs!

Wij zijn zo overtuigd van de werking dat wij garantie geven! Niet goed, geld terug!

Over Metaaldetectie Benelux